Wie zijn we?                                                    

Studio Imme 

Studio IMME heeft de bedoeling om educatief "up to date" te blijven in haar opdracht.

Binnen de groep Nemec vzw neemt dit educatief centrum de vorming en de bijscholing van imkers of bijenhouders op haar schouders of helpt met het ondersteunen van de gespecialiseerde bezigheden.

We verzorgen en ondersteunen vormende activiteiten zoals studievergaderingen, wandelvoordrachten, studiereizen, lessenreeksen voor praktisch en theoretisch onderricht. We maken deze educatieve momenten, voor alle geïnteresseerden, toegankelijk en aangenaam.

De educatieve activiteiten die we ontplooien zijn vooral gericht naar een eerder veeleisend publiek. Ook de inhoud moet kwalitatief in orde zijn met de recentste bevindingen die moeten doorvloeien naar een gespecialiseerd publiek.

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Europese gemeenschap wordt dit, op een financieel haalbare wijze, toegankelijk gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is. Om dit perfect te kunnen organiseren is het vereist dat de kandidaten zich vooraf melden.

Wij zijn ook actief buiten onze landsgrenzen, bij collega's die geholpen moeten worden en waarmee we aan wetenschappelijke uitwisseling doen.

Dus ons aanbod bestaat uit educatieve momenten onder de vorm van studievergaderingen (korte vorming), wandelvoordrachten en cursussen.

Studio Bloem

Wat is er leuker dan met een zelfgemaakt bloemstuk naar huis gaan om er nadien nog dagen van te genieten. 

Als ervaren lesgeefsters geven wij ideeën en begeleiden we onze cursisten met als doel : een mooi eigentijds eindresultaat en een hele waaier aan tips en technieken, met oog voor eigen creativeit en stijl.

Tijdens de info-avonden kan je kennis maken met ons nieuw inspirerend cursusprogramma. Inschrijven kan ter plaatse. Tevens stellen we enkele arrangementen aan u voor.

Wij geven een 8- delige cursus bloemschikken van eind september tot en met april. Hierbij komen verschillende technieken aan bod, aangevuld met uw creativiteit en smaak. Er zijn altijd 2 ervaren lesgeefsters aanwezig. Je krijgt steeds een voorbeeld te zien voor de volgende les en tijdens de les wordt het arrangement uitgelegd en gedemonstreerd door de lesgeefster. 

We voorzien op 5 locaties in Vlaanderen cursussen : Aartselaar, Beervelde, Mechelen, Sint-Gillis-Waas en Waasmunster (zie rubriek Studio Bloem).

Voor het lesgeld voor de 8 lessen betaalt u €152.

Daar is inbegrepen : oasis, krans, ijzeren ring, staander,... en het basismateriaal zoals wikkeldraad, fijne binddraad, ... Voor de bloemen zorgt u zelf, afhankelijk van uw budget, uw tuin, ...

Foto's van de vorige jaren vindt u op de facebookpagina van Studio Bloem vzw en Nemec vzw.

Teambuilding-individuele groepen

Ook individuele groepen kunnen een bloemenles/workshop op maat volgen. Op 1 van onze locaties of op verplaatsing.  Ideaal voor een teambuilding of vrijgezellenfeest of zo maar gewoon.

Stel zelf een groep samen en bespreek met ons wat u wenst. Vanaf 10 personen.

Workshops

Op aanvraag kan er ook een workshop "Tafeldecoratie" gegeven worden in het thema van kerst of zomerse tafeldecoratie.